Benodigdheden

75 gram witte rijsbloem

snufje zout

50 gram bruine rijstmeel

40 gram tapiocameel/zetmeel

22 gram aardappelzetmeel

1 zakje vanillesuiker

1/2 theelepel xanthaangom

1/2 theelpel bakpoeder

1/2 theelepel bakingsoda

109 gram witte kristal suiker

2 eetlepels lactosevrije melk

1 ei M

112 gram zachte roomboter

2 theelepels vanille extract

Extra nodig

200 gram Chocolade naar keus

1 theelepel zonnebloemolie

Sprinkels

foodproccesor

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 C, en bekleed alvast 2 bakplaten bekleed met bakpapier
  2. Voeg de glutenvrije meelsoorten of gebruik een kant en klare mix (geen garantie dan om er knapperige koeken van te krijgen), xantaangom, bakpoeder, sodas, zout, suiker in de foodproccesor, en meng het kort met elkaar
  3. Voeg de zachte boter, het ei en de vanille toe en laat draaien tot alles verwerkt is, voeg als laatste de melk toe
  4. Schep het deeg in een spuitzak en knip daar een flinke punt vanaf. Spuit dikke hoopjes (zie video hieronder) en vorm ze met een vinger tot een plat paasei van ongeveer een paar mm dik
  5. Laat ruimte tussen elke koel, want het zet iets uit in de oven. Bak de koeken in ongeveer 13 minuten goudbruin en laat afkoelen voordat je ze oppakt
  6. Smelt ondertussen chocolade au bain marie en voeg een theelepel zonnebloemolie toe
  7. Laat de chocolade een minuut of 2 iets stollen en doe op elke koek ongeveer een 1 theelepel chocolade verspreiden. Werk alles af en strooi dan de sprinkels erop. Laat de koeken uitharden

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten